pátek 11. ledna 2019

Horká čokoláda

Horká čokoládaA je tu leden a konečně také ta pravá zima. Za oknem chumelí jako o život, tak hurá ven:) Pobyt venku má svoje specifické kouzlo, kromě nádherně bílé krajiny to jsou návraty domů do tepla, kdy se těším na zasloužený šálek něčeho horkého. Momentálně u mě vyhrává horká čokoláda. Nejlepší je samozřejmě ta domácí, protože si jí uděláte přesně tak, jak máte rádi. Já preferuji hustější variantu a výraznou chuť hořké čokolády. Pokud se chci opravdu odměnit, přidám ještě kopec šlehačky (to ale jen po opravdu dlouhé procházce:-).

Ingredience: (na 2 menší šálky)
200 ml mléka
50 g hořké čokolády (ideálně 55%)
2 zarovnané lžičky kakaa
2 zarovnané lžičky škrobu

Na dokončení:
100 ml smetany ke šlehání

Mléko dáme do kastrolku a rozmícháme v něm škrob a kakao. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Směs odstavíme z ohně a vmícháme do ní čokoládu nalámanou na malé kousky. Mícháme, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Nalijeme do hrníčku a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Tipy:
Kdo má raději sladší čokoládu může přidat lžičku cukru. 

Žádné komentáře:

Okomentovat