neděle 4. února 2018

Karamelové burizony

TatramelkyKaramelové burizony se dají koupit v obchodě pod názvem tatramelky. V regálech je najdete mezi pufovanými polomáčenými rýžovými chleby. Ačkoliv se vyskytují mezi relativně zdravými potravinami, tak v tomto případě o zdravé výživě nemůže být ani řeč. Spojení cukru, másla a salka nespasí ani přítomnost burizonů:-)

Ingredience:
150 g cukru
200 g salka
75 g másla
1 balíček burizonů

Cukr si utavíme v hrnci se širokým dnem nebo v pánvi na mírném ohni na karamel. Do karamelu postupně vmícháme máslo nakrájené na malé kousky. Nakonec přilijeme za stálého mícháme salko a krátce provaříme, dokud nevznikne hladká směs. Směs odstavíme z ohně a přimícháme burizony. Necháme chvíli vychladnout. Směs upěchujeme na malý plech vyložený pečícím papírem a dáme ztuhnout. Ztuhlé burizony nakrájíme ostrým nožem a uchováváme v chladu.

Karamelové burizony tatramelky

Tipy:
Z burizonů můžete také udělat malé kuličky, které se hodí jako vánoční cukroví. Dále můžete hmotu zabalit do potravinářské fólie a uválet si "sladký salám".



2 komentáře: