pátek 19. srpna 2016

Pudink z tapioky s ostružinami

Tapiokový pudink s ostružinamiPři mé poslední návštěvě obchodu se zdravou výživou mi do oka padly perly z tapioky. Jediné co jsem o tapioce do té doby věděla, bylo to, že se z perel dá uvařit pudink. Takže jsem doma zasedla k internetu a udělala malý průzkum. Tapioka je škrob z kořene manioky hojně užívaný v asijské kuchyni. Tapioka je chuťově neutrální, takže se hodí ke kombinováním se vším, co kdo má rád. Většina lidí jí asi zná z momentálně populárního nápoje bubble tea, ano, jsou to ty obří kuličky. Kuličky se dělají v různých velikostech a na pudink se hodí ty menší.                              

Ingredience: (na 3 porce)
50 g perel tapioca
150 ml vody
150 ml mléka
2 lžíce třtinového cukru
špetka vanilky

150 g ostružin

Perly propláchneme pod tekoucí vodou a poté je necháme nabobtnat ve 150 ml vody. Přidáme mléko a cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a změknutí perel. Pudink rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Dozdobíme opláchnutými ostružinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat