Kremrole - klasika tradičních cukráren a zároveň sázka na jistotu. Nedá se na nich moc ošidit, takže je to pro mě jeden z mála zákusků, které se nebojím si dát v jakékoli cukrárně. Ale proč si je nezkusit udělat domácí:-)
Těsto: (na 30 malých kremrolí)
175 g hladké mouky
125 g másla
50 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 lžička octa
1 vajíčko na potření
Náplň:
2 bílky
160 g cukru krupice
Mouku prosijeme do mísy, přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek a ocet a vypracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme minimálně 1 hodinu (nebo třeba do druhého dne) v chladu odpočívat. Odleželé těsto si vyválíme zhruba na tloušťku 1,5 mm a krájíme na proužky široké asi 2 cm a dlouhé asi 16 cm. Jednotlivé proužky natáčíme na trubičky, pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut do světle hněda. Po upečení necháme kremrole chvíli vystydnout a poté opatrně vytáhneme kovovou trubičku.
V míse šleháme bílky, do kterých postupně všleháme cukr. Když je sníh téměř tuhý, postavíme mísu nad vodní lázeň a šleháme dokud hmota nebude dostatečně lesklá a hustá. Krém přendáme do cukrářského sáčku a jednotlivé kremrole jím naplníme.
Tipy:
Použila jsem trubičky dlouhé 8 cm o průměru 1,3 cm, které mají po upečení poměrně malý otvor na plnění. Naštěstí je domácí těsto natolik dobré, že menší množství náplně nevadí. Pokud máte trubičky jiných rozměrů, přizpůsobte tomu velikost proužků těsta.
Žádné komentáře:
Okomentovat