Při předvánoční inventuře surovin na pečení jsem ve skříňce narazila na karobový prášek. Ani nevím, kdy jsem ho kupovala, ale nějaký ten pátek to bude:-) Tak co s ním? Na internetu se naštěstí najde spousta receptů, jak ho využít. Jako první jsem vyzkoušela tyto super rychlé kuličky.
Abych nezapomněla, tak ještě malé osvětové okénko:) Karobový prášek se většinou používá jako náhražka kakaa. Oproti kakau neobsahuje kofein, má podstatně méně tuku, na druhou stranu je mnohem více sladký.
Ingredience: (na 8 kuliček)
70 g mletých mandlí
50 g mletého kokosu
2 lžíce karobového prášku
2-3 lžíce javorového sirupu
Všechny ingredience smícháme v míse na hmotu. Rukama tvarujeme kuličky, které obalujeme v karobovém prášku popř. v kokosu a dáváme do papírových košíčků.
Kuličky se hodí i jako zdravé vánoční cukroví, pak bych je ovšem dělala menší, protože jsou poměrně syté.