neděle 23. června 2019

Jahodová dřeň

Jahodová dreňVšude samé jahody a vedro na padnutí = nejlepší čas na přípravu jahodové dřeně. Nejvíce se mi osvědčila varianta s cukrovým sirupem (tj. svařená voda s cukrem), díky čemuž není dřeň tak tuhá a lze jí konzumovat téměř ihned po vyndání z mrazáku. 

Ingredience: (4 porce)
250 g očištěných jahod
60 g vody
60 g cukru

Omyté a očištěné jahody rozmixujeme na hladké pyré. Vodu s cukrem provaříme, jen aby se cukr rozpustil a přimícháme k jahodám. Plníme do kelímku nebo skleniček a dáme na několik hodin zatuhnout do mrazáku.
Domácí mrož

Tipy:
Nádoby (obzvláště ty skleněné) neplňte až po okraj, aby Vám nepraskly. V mrazáku vždy objem trošku nabude, tak ať se má kam rozpínat.


Žádné komentáře:

Okomentovat