Poslední letošní várku jahod jsem použila
k vyzkoušení nového receptu na cheesecake. Trošku se zdráhám nazvat ho
jahodovým, protože chuť jahod v něm není příliš výrazná, což ostatně
odpovídá i použitému množství jahod. Je to tedy něco mezi klasickým a jahodovým
cheesecakem, takže prostě cheesecake s jahodovým mramorováním. Tedy to mramorování se mi zrovna moc nepovedlo, ale na chuti to
naštěstí nic nezměnilo.
Korpus: (forma o průměru 17,5 cm)
125 g máslových sušenek
50 g másla
Náplň:
200 g krémového sýra
125 g mascarpone
75 g cukru
2 vejce
100 g jahod
35 g cukru
Sušenky si nadrtíme na malé kousky a smícháme s rozpuštěným
máslem. Sušenkové těsto upěchujeme na dno formy vyložené pečícím papírem a dáme
zapéct do trouby vyhřáté na 175°C na 10 minut.
Jahody si omyjeme a očistíme a spolu s cukrem
rozmixujeme na jahodové pyré.
Krémový sýr, mascarpone, cukr a vejce smícháme na
hladký krém. Třetinu krému smíchám s 2/3 jahodového pyré a naneseme na
korpus. Opatrně navrstvíme zbytek krému a nepravidelně polijeme pyré. Nakonec
si vezmeme špejli a libovolnými tahy v náplni vytvoříme mramorování. Pečeme
v předehřáté troubě, na jejíž dno si dáme nádobu s horkou vodou, nejprve
15 minut na 200°C, poté stáhneme na 120°C a pečeme dalších zhruba 45 minut. Cheesecake necháme vychladnout v troubě
s otevřenými dvířky. Poté uchováváme v lednici.
Tipy:
Správně upečený cheesecake se na středu ještě
lehce třese. Pokud by během pečení cheesecake hnědl, přikryjte vršek formy
alobalem.
Žádné komentáře:
Okomentovat