Nechápu, že mě to nenapadlo dříve. Každý rok řešíme, co s úrodou třešní a až letos jsem poprvé
vyzkoušela crumble (nebo chcete-li česky krambl). Jedná se vlastně jen o ovoce s drobenkou, takže to znamená málo práce a hodně užitku. Díky absenci těsta je dezert hodně lehký a obzvláště jedlý:-) Crumble můžete připravit v jedné zapékací misce nebo v menších jednoporcových mističkách
Ingredience: (na 6 porcí)
300 g vypeckovaných třešní
100 g polohrubé mouky
75 g cukru
75 g másla
špetka skořice
Vypeckované třešně nakrájíme na menší kousky a dáme je na dno zapékací misky. Máslo nakrájíme na malé kousky a spolu s cukrem, moukou a špetkou skořice vypracujeme pomocí prstů drobenku. Drobenku nasypeme rovnoměrně na ovoce a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C, dokud nebude mít zlatavou barvu. Délka pečení se pohybuje podle velikosti nádoby mezi 30 - 40 minutami. Podávát můžeme teplé i studené.
Tipy:
Kromě třešní můžete použít švestky, meruňky, prostě co zrovna máte po ruce:-)
vyzkoušela crumble (nebo chcete-li česky krambl). Jedná se vlastně jen o ovoce s drobenkou, takže to znamená málo práce a hodně užitku. Díky absenci těsta je dezert hodně lehký a obzvláště jedlý:-) Crumble můžete připravit v jedné zapékací misce nebo v menších jednoporcových mističkách
Ingredience: (na 6 porcí)
300 g vypeckovaných třešní
100 g polohrubé mouky
75 g cukru
75 g másla
špetka skořice
Vypeckované třešně nakrájíme na menší kousky a dáme je na dno zapékací misky. Máslo nakrájíme na malé kousky a spolu s cukrem, moukou a špetkou skořice vypracujeme pomocí prstů drobenku. Drobenku nasypeme rovnoměrně na ovoce a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C, dokud nebude mít zlatavou barvu. Délka pečení se pohybuje podle velikosti nádoby mezi 30 - 40 minutami. Podávát můžeme teplé i studené.
Tipy:
Kromě třešní můžete použít švestky, meruňky, prostě co zrovna máte po ruce:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat