Po zimní odmlce jsem opět dostala chuť na domácí zmrzlinu. Tentokrát padla volba na jahodovou a makovou. Obě se vyvedly na jedničku, takže vřele doporučuji. Množství ingrediencí je uzpůsobeno mému zmrzlinovači, který má objem 600 ml.
150 g jahod
50 ml vody
40 g třtinového cukru
150 ml smetany ke šlehání
Cukr si smícháme s vodou a vaříme dokud se cukr nerozpustí. Omyté jahody si nakrájíme na menší kousky a přidáme je do cukrového rozvaru. Vaříme zhruba 2 minuty a poté celou směs rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice na 24 hodin. Do jahodové směsi přimícháme dobře vychlazenou smetanu a připravíme ve zmrzlinovači dle návodu.
150 g smetany ke šlehání
150 g salka
30 g mletého máku
Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit to lednice alespoň na 24 hodin. Poté připravujeme zmrzlinu podle návodu ke zmrzlinovači
Žádné komentáře:
Okomentovat