Opět
jsem se ve svém příspěvkování dostala do skluzu a můj osobní závazek
publikovat 4 příspěvky měsíčně je ten tam. Tentokrát jsem v tom tak
trochu nevinně, i když...Prostě mě teď dost zlobí můj stařeček notebook a nechce se mu spouštět. Párkrát se
mi to už dříve stalo, ale vždy nejpozději druhý den se vzpamatoval. Tentokrát se to podařilo až po několika dnech a poté se jeho nechuť se mnou spolupracovat opakovala. Teď se nachvíli vzpamatoval, takže tu tedy máme další příspěvek na užasné kakaovo-kokosové řezy. Je to osvědčená klasika, která se vždycky setkala s úspěchem. O
nějaké náročnosti na přípravu nemůže být také řeč, takže podle mě je to
ideální recept do sbírky:-)
60 g slazeného kondenzovaného mléka
20 g kakaa
130 ml vody
1 vejce
100 g másla
100 g polohrubé mouky
75 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
Kokosová vrstva:
100 g kokosu
300 g slazeného kondenzovaného mléka (tj. zbytek plechovky)
100 ml vody
15 g škrobu
Do
kastrolku si dáme vodu, kondenzované mléko, kakao a máslo a necháme
převařit. Směs necháme vychladnout, vmícháme vejce a nakonec prosátou
mouku s práškem do pečiva. Vznikne nám elastické těsto hustší
konzistence. Dvě třetiny těsta si rozmístíme na dno formy vyložené
papírem. Ve 100 ml vody si rozmícháme škrob, přidáme zbytek
kondenzovaného mléka a kokos a promícháme. Kokosovou směs vlijeme na
těsto. Ze zbytku těsta odebíráme malé kousky a dáváme je na kokosovou
vrstvu. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut.
Tipy:
Těsto rozetřete dobře až ke krajům, jinak hrozí, že kokosová vrstva podteče pod těsto.