neděle 3. ledna 2016

Meruňkové müsli tyčinky

Meruňkové müsli tyčinkyDo nového roku si spousta lidí dává předsevzetí. Já k nim nepatřím, protože podle mě může člověk udělat stejnou změnu kdykoliv během roku. Pokud ale někomu ke změně pomůže přelom roku, tak proč ne. 

Jedním z nejčastějších předsevzetí bývá hubnutí, taky aby ne po Vánočním hodování. Moje tělo už má těch všech kalorických dobrot taky dost, takže je čas upéct něco zdravého.

Ingredience: (na cca 6 tyčinek)
45 g quinoy
60 g ovesných vloček 
50 g sušených meruněk
1 menší zralý banán
2 lžíce chia semínek
1 lžička kokosového oleje

Do pánve si dáme kokosový olej a opražíme na něm dozlatova quinou. Meruňky zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Vodu slijeme a změklé meruňky pokrájíme na menší kousky. V misce si vidličkou rozmačkáme banán, přidáme ovesné vločky, chia semínka, meruňky a quinou. Vše smícháme a přendáme na menší plech vyložený pečícím papírem. Směs upěchujeme do tvaru obdélníku vysokého zhruba 1 cm a pečeme v předehřáté troubě na 150°C zhruba 30 minut. Necháme vystydnout a poté krájíme na tyčinky.

Tipy:
Místo meruňek můžete použít jiné oblíbené sušené ovoce (brusinky, datle, fíky, rozinky atp.). Tyčinky neobsahují přidaný cukr, takže sladké budou podle zralosti banánu a také podle Vámi zvoleného ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat