Vyzkoušená panna cotta s čokoládou mi přišla trošku tužší, ale přisuzuji to právě čokoládě. Chuťově byla ale dobrá a překvapilo mě, že ačkoliv byla s mléčnou čokoládou, tak nebyla přeslazená.
Ingredience: (na 6 porcí)
200 g smetany ke šlehání
100 g mléka
200 g mléčné čokolády
80 g třtinového cukru
8 g mleté želatiny
špetka mleté skořice
špetka mletého kardamomu
Želatinu zalijeme trochou studené vody a necháme nabobtnat. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. V kastrolku si přivedeme k varu smetanu s mlékem a odstavíme. Postupně přimícháme cukr, koření a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec vmícháme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Směs přelijeme do skleniček a dáme do lednice minimálně na 4 hodiny (ideálně přes noc) ztuhnout.
Tipy:
Koření můžete vynechat, v chuti příliš cítit nebylo. Panna cottu můžete plnit do i do mističek nebo kelímků. Já jsem vyzkoušela silikonovou formu na polokoule.
Žádné komentáře:
Okomentovat