Minulý týden mi domů dorazil balíček, jehož obsah byl pro mě tak trochu záhadou. Záhada se samozřejmě vyřešila hned po rozbalení. Byla to knížka receptů na dorty od Evy Brucknerové s názvem Je libo kousek dortu?, kterou jsem si objednala v předprodeji už v květnu a úplně jsem zapomněla, že v září by mi hezky čerstvě vydaná měla dorazit domů. Knížka se skládá z rad a receptů, které autorka v posledních letech zveřejnila na svém blogu „Je libo kousek dortu?“. Tento blog je mou pravidelnou inspirací a před jeho autorkou smekám v mnoha ohledech. Její dorty jsou poctivé a úžasně chuťově vyladěné, krásně upravené a nafocené a hlavně je u nich vždy podrobný postup, díky kterému je radost péct. Ze stejných důvodů také doporučuji Evinu kuchařku, ve které si najdou své začínající i pokročilejší cukráři.
Knížka je členěna do několika sekcí. V první části je troška nezbytné teorie o dortech, surovinách, pomůckách a postupech. Následuje několik základních receptů na piškotový korpus, krém aj. Další části jsou už věnovány samotným receptům na různé druhy dortů. Autorka recepty rozdělila tematicky na dorty ke kafíčku, pěnové a slavnostní dorty. Receptů na dorty je tu celkem 58 a určitě si tu své najde každý. Osobně bych možná recepty řadila jinak, ale to je jen detail. Jde o recepty a ty jsou úžasné. Za velké plus považuji, že u každého dortu je fotografie a podrobný postup s tipy. Sama jsem už dříve zkoušela s menšími úpravami např. princeznin dort, meruňkový dort s marcipánem a dort s marcipánovou pěnou a všechny se povedly.
Knížka je členěna do několika sekcí. V první části je troška nezbytné teorie o dortech, surovinách, pomůckách a postupech. Následuje několik základních receptů na piškotový korpus, krém aj. Další části jsou už věnovány samotným receptům na různé druhy dortů. Autorka recepty rozdělila tematicky na dorty ke kafíčku, pěnové a slavnostní dorty. Receptů na dorty je tu celkem 58 a určitě si tu své najde každý. Osobně bych možná recepty řadila jinak, ale to je jen detail. Jde o recepty a ty jsou úžasné. Za velké plus považuji, že u každého dortu je fotografie a podrobný postup s tipy. Sama jsem už dříve zkoušela s menšími úpravami např. princeznin dort, meruňkový dort s marcipánem a dort s marcipánovou pěnou a všechny se povedly.
Ukázka z knihy "Je libo kousek dortu?" |
Pokud Vás knížka zaujala, tak si jí můžete objednat přímo na autorčiných stránkách viz odkaz výše a měla by být k sehnání také u knihkupců.