
Teď už je jasné, jak to vidím já. a můžeme zpátky k tvarohovému
koláči:-) Abych ho přeci jenom trochu odlišila od cheesecaku, tak jsem nepoužila
klasické sušenkové těsto. Celkový výsledek mě moc překvapil především
konzistencí. Koláč mi nepřišel tak hutný jako klasický cheesecake a tvaroh
zůstal hezky šťavnatý. Takže za mě naprostá spokojenost.
Těsto: (forma o průměru 17,5 cm)
30 g másla
30 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce kakaa
Náplň:
500 g tučného tvarohu
125 g zakysané smetany
150 g cukru krystal
2 vejce
20 g kukuřičného škrobu
špetka vanilky
Meruňková omáčka:
200 g meruněk
50 g cukru
Změklé máslo smícháme s cukrem a kakaem.
Vmícháme vajíčko a nakonec mouku. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Těsto
rovnoměrně rozetřeme na dno a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na
175°C.
Všechny suroviny na náplň smícháme
v hladkou směs a nalijeme na předpečené těsto. Teplotu v troubě
zvýšíme na 200°C a na dno trouby dáme nádobu s horkou vodou. Koláč pečeme
15 minut a poté snížíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 45 minut. Upečený
koláč by se měl na prostředku lehce třást.
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na
menší kousky. Povaříme s cukrem do změknutí a propasírujeme přes sítko.
Žádné komentáře:
Okomentovat