
Ingredience: (na cca 60 ks)
200 g hladké mouky
50 g cukru moučka
1 vejce
30 g másla
60 g medu
5 g kakaa
5 g kakaa
1/2 lžičky jedlé soudy
1/2 kypřícího prášku do perníku
1/2 lžičky koření do perníku
cca 100 g marcipánu
Na dokončení:
cca 300 g moučkového cukru
cca 100 ml rumu
Máslo a med si rozehřejeme a necháme trochu zchladnout. Přimícháme prosátou mouku s kakaem a všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu uležet alespoň hodinu. Těsto vyválíme na tloušťku 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 3 cm. Doprostřed kolečka vložíme kousek marcipánu, zabalíme ho a vytvarujeme kuličky. Perníčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 175°C zhruba 12 minut. Upečené perníčky necháme lehce zchladnout a poté je namáčíme v rumu a obalujeme v moučkovém cukru. Namáčení v rumu a obalení v cukru ještě jednou zopakujeme a perníčky necháme zaschnout.
Tipy:
Perníčky namáčejte v rumu až budou vlažné, první várku jsem namáčela, když byly perníčky ještě trošku teplé a v rumu se mi skoro rozmočily.