
Ingredience: (plech o rozměrech 20x20 cm)
200 g hořké čokolády
125 g másla
30 g zlatého sirupu
200 g digestivních sušenek
100 g marshmallows
50 g rozinek
cukr moučka na poprášení
Čokoládu, máslo a zlatý sirup si společně rozpustíme na mírném ohni. Mezitím si nalámeme sušenky na menší kousky (velké maximálně centimetr). Marshmallows si nakrájíme na menší kousky. Rozpuštěnou čokoládovou směs smícháme se sušenkami, marshmallows a hrozinkami a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Směs rovnoměrně rozetřeme a upěchujeme. Poprášíme moučkovým cukrem a dáme minimálně na dvě hodiny do lednice zatuhnout. Poté nakrájíme na kostky nebo tyčinky. Uchováváme v chladu.
Tipy:
Poměr marshmallows a rozinek si můžete upravit dle svých chuťových preferencí. Kromě toho můžete přidat i jiné sušené ovoce nebo ořechy, vždy ale uberte trochu marshmallows, aby tyčinky držely pohromadě.
Žádné komentáře:
Okomentovat