Ingredience: (na 2 velké plechy)
250 g hladké mouky
120 g mletého máku
200 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek
špetka soli
moučkový cukr na obalení
Všechny suroviny zpracujeme ručně na těsto, zabalíme a dáme minimálně na 1 hodinu (nejlépe přes noc) do chladu. Z odpočinutého těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme na dílky. Z kousků těsta vyválíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 12 minut. Upečené rohlíčky necháme vychladnout a poté obalujeme v moučkovém cukru.
Tipy:
Péct můžete i na vymazaném plechu. Obalovat lze i teplé rohlíčky, pak na nich ovšem ulpí více cukru, takže záleží, jak máte rádi sladké:-)
Mňam, ten koláč vypadá úžasně! Švestkové moučníky mám nejradši koncem léta, kdy je všude spousta čerstvého ovoce. Tvoje fotky jsou nádherné – úplně cítím tu vůni z trouby! Určitě recept vyzkouším, miluju jednoduché a osvědčené klasiky.
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci – a jen tak dál, tvůj blog je plný krásných a chutných nápadů. 😊