pondělí 29. října 2018

Ovesné sušenky s vlašskými ořechy

Ovesné sušenky s vlašskými ořechyNení nad domácí sušenky. Jejich pečení je jednoduché, výsledek skvělý a jako bonus máte přehled o použitých surovinách. Přeci jenom, pokud se člověk už odhodlá něco upéct, tak se na surovinách neošidí. To samé se bohužel nedá říct o většině výrobcích sušenek, kteří se snaží vyrábět za co nejnižší cenu na úkor kvality.

Ingredience: (na cca 18 větších sušenek)
100 g ovesných vloček
125 g špaldové mouky
75 g třtinového cukru
80 g vlašských ořechů
4 lžíce slunečnicových semínek
125 g másla
3 lžíce medu
2 lžíce horké vody
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky skořice

Ořechy a semínka si nasekáme na menší kousky. Máslo si rozehřejeme spolu s medem. Jedlou sodu smícháme s dvěma lžícemi horké vody. Poté všechny suroviny smícháme ve větší míse. Vzniklé těsto klademe lžící na plech s pečícím papírem a  tvarujeme placičky. Pečeme v troubě předehřáté na 150°C zhruba 15 minut do zlatohněda. Sušenky sundáme opatrně z plechu a necháme je na mřížce vychladnout. Sušenky uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.

Ovesné sušenky s vlašskými ořechy
Tipy:
Špaldovou mouku můžete nahradit hladkou moukou. Slunečnicová semínka můžete nahradit jinými semínky nebo ořechy podle vlastní chuti. Teplé sušenky jsou měkké, chladnutím ale zpevní.

Žádné komentáře:

Okomentovat