Těsto: (forma o průměru 28x19 cm)
150 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g cukru krystal
150 g bílého jogurtu
60 ml oleje
½ prášku do pečiva
300 g rebarbory
Drobenka:
60 g polohrubé mouky
50 g cukru krystal
50 g másla
Vejce lehce prošleháme s cukrem a přidáme ostatní ingredience. Vymícháme na hladké těsto, které přesuneme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
Rebarboru omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a rovnoměrně s ní posypeme těsto.
Z másla, cukru a mouky si pomocí prstů vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na rebarboru.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 175°C zhruba 30 minut do zlatohněda.
Tipy:
Drobenka:
60 g polohrubé mouky
50 g cukru krystal
50 g másla
Vejce lehce prošleháme s cukrem a přidáme ostatní ingredience. Vymícháme na hladké těsto, které přesuneme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
Rebarboru omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a rovnoměrně s ní posypeme těsto.
Z másla, cukru a mouky si pomocí prstů vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na rebarboru.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 175°C zhruba 30 minut do zlatohněda.
Tipy:
Prášek do pečiva používám bezfosfátový, který kupuji na váhu v bezobalové prodejně.
Žádné komentáře:
Okomentovat