
Těsto: (forma o průměru 23 cm)
225 g másla
260 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
1 lžička skořice
Náplň:
1-1,5 kg jablek
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička skořice
Máslo si nakrájíme na menší kousky a spolu s ostatními surovinami pomocí prstů vytvoříme těsto o konzistenci drobenky. Dvě třetiny těsta natlačíme na dno a boky dortové formy vyložené pečícím papírem zbytek necháme na dokončení.
Jablka si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s citronovou šťávou a skořicí. Směs naklademe na těsto a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba hodinu.
Tipy:
Pokud používáte rozevírací dortovou formu, dejte jí do trouby raději na plechu. Máslo má tendenci během pečení spodem vytékat a je rozhodně pohodlnější mýt 1 plech než celou troubu:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat