neděle 24. května 2015

Domácí "Snickers"

domácí snickersVlastně je to docela hloupost vyrábět si doma něco, co se dá bez jakékoli výhrady koupit běžně v obchodě. Mě ale vždycky zajímá, jestli si různé pochutiny zvládnu vyrobit i v domácích podmínkách, takže jsem neodolala a pustila jsem se do výroby vlastních "snickersek". Výsledek samozřejmě nebyl stejný jako originál, ale překvapilo mě, že podobný byl opravdu dost a v každém případě byl dobrý. Takže jestli se budete někdy doma nudit, zkuste si je vyrobit taky.

Ingredience: (na cca 15 tyčinek)
300 g mléčné čokolády
30 g másla
100 g cukru 
45 g slazené kondenzované mléko
100 g marshmallows
200 g mléčných karamelek 
40 g hladkého arašídového másla
200 g nesolených arašídů

Formu zhruba o velikosti 20 x 15 cm si vyložíme pečícím papírem, aby trochu přečníval (pro pozdější snazší manipulaci). Polovinu mléčné čokolády si rozpustíme buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, rozetřeme ji na dno formy a necháme zatuhnout.

V silnostěnném kastrolku na velmi mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr, přidáme k němu máslo a dobře spojíme. Dále přidáme kondenzované mléko a svaříme na mírném plameni, dokud směs neztmavne. Poté odstavíme a vmícháme arašídové máslo. Nakonec přidáme marshmallows, které jsme si s trochou vody nechali za pravidelného míchání (zhruba v 10-ti sekundových intervalech) rozpustit na jednolitou směs v mikrovlnce. Tuto směs naneseme rovnoměrně do formy a dáme ztuhnout do lednice.

Ke karamelám si přidáme 2 lžíce vody a necháme je v mikrovlnce rozpustit na hladkou směs. Postupujeme přitom obdobně jaké při rozpouštění marshmallows tj. pravidelně promícháváme. Ke karamelám přimícháme arašídy a navrstvíme do formy. Necháme řádně zatuhnout a poté nakrájíme na požadované tvary.

Rozpustíme si zbytek čokolády a jednotlivé tyčinky v ní namáčíme, aby byly celé obalené v čokoládě. Necháme zatuhnout na pečícím papíře, odkud se po zaschnutí snadno odlepí a skladujeme v lednici.

Tipy:
Při shánění surovin jsem měla kupodivu problém koupit mléčné karamely, které se dříve dali sehnat téměř všude, mně se je poštěstilo sehnat až ve třetím obchodě a to v Kauflandu. Marshmallows si rozpouštějte až těsně předtím než je budete přidávat do karamelové směsi, jinak Vám ztuhnou a těžko je pak budete opětovně rozpouštět na požadovanou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat